Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A pucér termékek forradalma

admin
2020. 08. 14. 23:21:00
A pucér termékek forradalma

Száraz tusfürdő a környezetbarát alternatíva

Mindenki ismeri a legyek jófej, de nem akarok kilépni a komfortzónámból kényelmetlen érzését. Ez a gondolat kínoz bennünket a fogyókúra alatt, amikor elmegyünk a cukrászda előtt. Vagy amikor tudjuk, hogy még hátra van a napi penzum a futásból, de annyira csábító a hintaágy az árnyékban.

 

Száraz tusfürdő a környezetbarát alternatíva

Mindenki ismeri a legyek jófej, de nem akarok kilépni a komfortzónámból kényelmetlen érzését. Ez a gondolat kínoz bennünket a fogyókúra alatt, amikor elmegyünk a cukrászda előtt. Vagy amikor tudjuk, hogy még hátra van a napi penzum a futásból, de annyira csábító a hintaágy az árnyékban.

szappan vagy tusfürdő
szappan vagy tusfürdő

A jó hír, hogy legalább a szappan kontra tusfürdő témájában feloldhatjuk ezt a dilemmát.

A szappan mellett számos érv szól: a legegyszerűbb, legrégebbi tisztálkodási mód, bőrbarát, környezetbarát, millióféle illatban és összetételben kapható. Az ember tényleg azt hinné, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Pedig nem.

Pont annyian vannak, akik maximálisan elutasítják a szappant, mint akik rajonganak érte. Az ő számukra a tökéletes megoldás a tusfürdő.

De a tusfürdővel számos gond van:

Nagyon NEM környezetbarát:

A gyártás során rengeteg vizet használnak fel, maga a tusfürdő is nagyon nagy részt vízből áll, ami azt jelenti, hogy kamionokban szállítunk több ezer kilométerekre vizet. A víztartalma miatt a térfogata is nagyon sok, ami azt jelenti, hogy szállításkor is nagy helyet foglal el. Csak egy példa a saját szállítási tapasztalatunkról: 1 raklapnyi tusfürdő kb. 800 db, míg 1 raklapnyi szappan kb. 2000 db. A használat oldaláról is egy szappan kb. 6-8 flakon tusfürdőnek felel meg. (nem számítva azt, amit a gyerekek otthon csak úgy, poénból kilocsolnak)

Nos, ha ennyi elég volt a bűntudatból, lássuk a megoldást:

A megoldás a száraz tusfürdő

A száraz tusfürdő, ami ránézésre úgy néz ki, mint a szappan, valójában nem szappan, az összetétele, a gyártási folyamat és használatkor az érzés is más.

A szappanok alapvetően valamilyen zsír/olaj és szóda főzésével készülnek, amikor az elszappanosodási folyamat során a zsírból keletkezik szappan. A tusfürdőkben ez a folyamat nem jön létre, így nem szappanról, hanem tisztálkodó szerről beszélünk. A tusfürdők kevésbé lúgos kémhatásúak, mint a szappan, így a száraz-, (különösen az ekcémás) bőrűek gyakran jobb alternatívának érzik a szappannál.

A száraz tusfürdő a készítési módjánál fogva több ápoló, hidratáló összetevőt tud tartalmazni, mint a szappan. Pl. a Nesti Dante body cleanser illipevajat, ami egyébként a testápolók egyik megbescsült összetevője.

A szilárd tusfürdők ára általában borsosabb, mint a szokásos folyékony tusfürdőké. De egy db 150 gr-os szilárd tusfürdő 5 flakon tusfürdőnek felel meg, így költséghatékony megoldásnak is nevezhetjük.

A gyártási módból adódóan az ökológiai lábnyoma is jóval kisebb, mint folyékony társának.

Itt már írtunk arról, hogy a koronavírus járvány hogyan változtatta meg vásárlói szokásokat, és hogyan okozza a "száraz" vagy "pucér" termékek előretörését.

Kipróbáltuk:

Mivel én a Nesti Dante Gold luxus natúr szappan rajongója vagyok, adódott az összehasonlítás, hogy a Gold Body Cleansert próbáljam ki. Nagyon elegáns a csomagolása és a kivitele, a fürdőszoba igazi éke. A tapintása lágy, selymes. Az illata nem annyira intenzív és jellegzetes, mint a szappannak. Használatkor a habja a szappannál kisebb, viszont krémesebb.

Összességében az érzés, hogy kevésbé "szappanszerű", ami jó hír azoknak, akik nem rajonganak a szappanért. Akik meg igen, nos, ők térjenek vissza a kedvelt szappanhoz.

 

Keresés